Bakgrund

I slutet av förra århundradet, var vi ett gäng föräldrar på Hindås öppna förskolan som testade att anordna en bytesdag för barnkläder i form av en försäljning. Succén var given, så vi kom överens om att upprepa det hela två gånger om året. Sen rullade det på: Då förskolans lokal blev för trång, flyttade vi arrangemanget till skolans gymnastiksal, som även den översvämmades. Räddningen kom i och med den nya idrottshallen. Men även här har vi nått taket för hur många vi kan bjuda in som säljare. Idén om att låta osålda saker komma behövande människor till hjälp föddes ganska tidigt. De senaste klädbytardagarna har inneburit att massor av fina saker kunnat skänkas till familjer i andra delar av världen. Varje plagg och pryl som säljs hos oss innebär att en sak mindre behöver nyproduceras: Miljösmart!

Vi har genomfört ett 30-tal klädbytardagar. Uppskattningsvis: 100.000 saker har bytt ägare. 100 kubikmeter kläder har hamnat hos de som behöver dem bättre. 7.000 kundbesök.

Arbetet med Klädbytardagen har alltid skett helt ideellt. Allt eventuellt överskott går in i verksamheten eller skänks till välgörenhet. Vi tror att det är viktigt med ett ideelt och personligt engagemang även i den lilla skalan som detta.

Tänk på att:
När du loggar in skall du använda din E-postadress, och inte din signatur.

Logga in Skapa konto Glömt lösenord?